Ga met zonnepanelen niet over één nacht ijs

22 januari 2021

Zonnepanelen op uw bedrijfspand kan een goed idee zijn. Maar laat ze niet plaatsen voordat u hebt overlegd over de verzekering. Er worden bepaalde eisen gesteld aan installatie en preventie. Hebt u al zonnepanelen? Ook dan is het verstandig om te controleren of u aan alle eisen voldoet! Hier leest u waarom. U kunt natuurlijk ook direct contact opnemen met ons.

Voor bedrijven en ondernemers die nu willen starten met zonnepanelen is er goed nieuws. Verzekeraars, de installatiebranche, financieel adviseurs en de overheid hebben de handen ineengeslagen om goede, duidelijke en werkbare richtlijnen op te stellen om zonnepanelen verzekerbaar te houden.

Eisen

Zonnepanelen zijn steeds vaker de oorzaak van brand en dat ligt doorgaans aan matig installatiewerk. De richtlijnen moeten het voor iedereen die een rol heeft bij de installatie van zonnepanelen duidelijk maken aan welke eisen moet worden voldaan. In de brochure staan aandachtspunten voor het gebouw waarop de installatie plaatsvindt, de aanleg, het blussen, verzekeren en de oplevering.

Overweegt u om zonnepanelen aan te laten leggen, neem altijd vooraf contact op met uw verzekeringsadviseur. De aanleg betekent hoe dan ook een wijziging van uw risicosituatie. De adviseur kan dan voor u kijken of er aanvullende (preventie)voorwaarden spelen en hoe de verzekeraar omgaat met schade: het is bij sommige verzekeringen bijvoorbeeld mogelijk om ook het opbrengstverlies na schade mee te verzekeren.

Bestaande installaties

Voor bestaande installaties liggen de zaken wat anders. Als bedrijf kunt u te horen krijgen dat u allerlei maatregelen moet nemen om verzekerd te blijven van dekking. Het kan dan gaan om de dakconstructie, het zonnesysteem zelf of de isolatie van het pand. Dat kan tot hoge aanpassingskosten leiden of tot een hogere premie, en in het ergste geval tot onverzekerbaarheid.

Hebt u een installatie op het dak liggen en twijfelt u of het bij u allemaal wel goed zit? Schakel onze experts in voor een goed verzekeringsadvies!

(Bron: Adfiz)

Deel deze pagina op:
Ook interessant