Zorgeloos verhuizen dankzij Best Living

27 maart 2024

23 jaar lang hadden Jan en Rita Ruumpol – met heel veel plezier - aan de Karel van Gelreweg in Eerbeek gewoond. En eigenlijk had vooral Rita nog wel heimwee naar hun oude straat, waar ze zo het bos kon inlopen. En toen appte hun dochter een foto…

Vijf jaar geleden verhuisde het Eerbeekse echtpaar naar Hall. De tuin rondom hun huis in Eerbeek werd te groot, de kinderen waren het huis uit – tijd om kleiner te gaan wonen. Ze verkochten hun huis en belandden in Hall. Na een forse verbouwing dachten ze niet dat ze hier weer zouden vertrekken. Maar toen stuurde een van de beide dochters een foto van een huis aan de Karel van Gelreweg door; het stond te koop. “Wat zou er met de buurvrouw zijn gebeurd?” vroeg ze haar ouders. Maar toen die het huis zagen dachten ze óók aan wat anders: terug naar de Karel van Gelreweg.

“We hebben nog datzelfde weekend een mail gestuurd naar Best Living, want daar stond het te koop. ’s Maandags hadden we direct telefonisch contact en ’s middags konden we al terecht om de woning te bekijken.” Ze vertellen enthousiast, vullen elkaar aan – ze staan te popelen totdat ze half mei de sleutel krijgen. Niet dat ze er dan meteen in kunnen: “Het is wel gedateerd, het moet helemaal opgeknapt worden”, vertelt Jan. Maar dat houdt ze niet tegen: “We vinden het heel leuk om te verbouwen, we beginnen zelf ook met slopen”, klinkt het verheugd.

Ze kunnen met een zorgeloos gevoel aan de hele exercitie beginnen: het huis is gekocht, de hypotheek is geregeld en ook hun eigen huis in Hall is alweer verkocht – en steeds werd Best Living ingeschakeld. “Tussen het moment dat het op Funda kwam en de verkoop zat 2,5 week”, lachen ze.

“Omdat Best Living het huis in Eerbeek verkocht kwamen we met ze in contact. We werden vriendelijk ontvangen en ook aan de telefoon vriendelijk te woord gestaan. Kees (makelaar Kees Beltman, red.) begreep wel dat de plek voor ons zo speciaal is. Hij is betrouwbaar, vriendelijk en meedenkend. Het voelde voor ons eigenlijk vanzelfsprekend om dan ook bij Best Living onze hypotheek te regelen en ons eigen huis te verkopen. De begeleiding daarin was goed; Kees was open over wat onze kansen waren op de woningmarkt en nam ons stapje voor stapje mee. Steeds regelden hij blokken van drie kijkers en daarna hield hij ons goed op hoogte van wat de kijkers hadden gezegd. Het ging allemaal heel soepel.”

Denken in oplossingen

Voor de hypotheek schakelde Kees zijn collega en financieel expert Bas Kamphuis in. “Bas denkt in oplossingen, niet in problemen”, vatten Jan en Rita het contact met hem samen. “Er moet heel veel verbouwd worden aan het huis en er zit nogal wat tijd tussen de sleuteloverdrachten. Ook daar had Bas oplossingen voor en de hypotheek was binnen korte tijd geregeld.”

Nu is het aftellen. Eerst tot de sleuteloverdracht in Eerbeek en vier maanden later moeten ze de sleutel van hun huidige huis inleveren. Zal het de laatste keer zijn? “Dat is de bedoeling. Het is ons droomplekje. Maar zeg nooit nooit. In Hall moest ook heel veel aan ons huis gebeuren en toen zeiden we ook dat het de laatste keer was…”

Maak een afspraak

Net als de familie Ruumpol ook zo zorgeloos kopen en/of verkopen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Rita en Jan Ruumpol. (foto Patrick van Gemert) Rita en Jan Ruumpol. (foto Patrick van Gemert)
Deel deze pagina op:
Ook interessant