Verzekeren tegen cybercrime?

30 september 2019

Getroffen door cybercrime? Over het algemeen moet u dan zelf opdraaien voor de kosten. Die kunnen hoog oplopen. Stelt u zich voor dat uw bedrijf is gehackt en de bedrijfsgegevens op straat komen te liggen... En wat te denken van imagoschade. Daarom kan het ook voor u verstandig zijn een cybercrimeverzekering af te sluiten. Wij adviseren u hier graag over.

Bedrijf verzekeren of niet?

Of het rendabel is om uw bedrijf te verzekeren tegen cybercrime is afhankelijk van verschillende factoren. Hoeveel risico loopt uw bedrijf? Welke maatregelen kunt u zelf nemen om deze risico’s te beperken? Hoe hoog is de schade wanneer internetcriminelen binnen uw bedrijf of organisatie toeslaan? Hoe afhankelijk bent u van het internet en over hoeveel belangrijke gegevens en informatie beschikt u? Een cybercrimeverzekering is het overwegen waard. Veel bedrijven en individuen zijn verzekerd tegen fysieke diefstal en niet tegen cybercrime, terwijl u vandaag de dag meer risico loopt om online slachtoffer te worden.

Wat dekt de verzekering?

Check altijd goed wat de verzekering exact dekt voordat u die afsluit. Lees ook de voorwaarden goed door: het kan zijn dat u bijvoorbeeld alleen verzekerd bent wanneer uw computer over bepaalde antivirussoftware beschikt of wanneer het personeel van uw bedrijf voldoende op de hoogte is van de risico’s en bijgeschoold is. Over het algemeen dekt de cyberverzekering zes onderdelen:
  1. Systeeminbraak
  2. Privacy
  3. Digitale aansprakelijkheid
  4. Hacking
  5. Afpersing
  6. Omzetverlies door cyberaanvallen


Individueel verzekeren

Het is ook mogelijk om u persoonlijk te verzekeren tegen cybercriminaliteit. Het gaat hierbij om een verzekering tegen verspreiding van schadelijke informatie, identiteitsdiefstal of reputatieschade, fraude met betaalmiddelen en problemen met online aankopen of conflicten met webshops. Meer weten? Wij geven u graag onafhankelijk advies.

Verzekeren tegen cybercime Verzekeren tegen cybercime
Deel deze pagina op:
Ook interessant