“Goed verzekerd, want wij hebben een tussenpersoon”

18 maart 2020

Toen de familie Wooning van de regio Den Haag naar Eerbeek verhuisde, nu al weer 45 jaar geleden, hadden ze verzekeringen nodig. Het echtpaar kwam bij Best Living terecht – toen nog Assink & Koersselman – en ging er nooit meer weg. “Het zijn plezierige mensen en ze hebben al veel voor ons geregeld”, vertelt Herman Wooning.


Hoewel Herman ooit had beweerd Den Haag nooit te verlaten, ging hij toch in op het aanbod van zijn werkgever om in de buurt van Eerbeek aan de slag te gaan in de houtbewerking. Het eerste halfjaar ging hij alleen, zijn kersverse echtgenote Joke bleef achter in Maassluis. Hij woonde ergens in, omdat het te ver was om dagelijks op en neer te reizen. Maar al snel kreeg hij, tot zijn eigen grote verbazing, een woonvergunning en een eengezinswoning. Hoe anders was dat dan de situatie in Den Haag, waar de woningnood hoog en de kans op een eigen huis klein was?

Eerbeek

Zo gebeurde het dat het echtpaar zich in Eerbeek ging vestigen. Als echte verenigingsmensen stortten Herman en Joke zich volop in het sociale leven en bouwden ze hun gezinsleven hier op. In het dorp leerden ze Teun Bleumink kennen, die onder meer een agentschap voor verzekeringen had. Hij droeg zijn portefeuille over aan Best Living en het was vanzelfsprekend dat de familie Wooning daarin meeging. Naar volle tevredenheid. Schadeverzekeringen hebben ze allemaal bij Best Living afgesloten en toen ze gingen verhuizen werd ook de makelaardij van Best Living ingeschakeld. Ze hebben in de decennia dat ze al klant zijn bij Best Living, het belang van schadeverzekeringen regelmatig ervaren. En steeds als zij schade hadden, loste Best Living dat op. Die keer bijvoorbeeld dat ze in Frankrijk een ongeluk kregen met hun caravan en auto onderweg naar hun vakantiebestemming. “We hadden bijna 40.000 gulden schade”, herinneren ze zich nog goed. “Edith kwam naar ons toe om alles op te lossen.”

‘Bijter’

Bij een schade die een andere caravan had opgelopen in de stalling kostte het meer moeite om de schade te verhalen, “maar toen hebben we gemerkt dat Ans een echte bijter is. Ze heeft het goed voor ons opgelost”, zegt Herman. Joke vult hem aan: “Net als die keer dat Herman ziek werd onderweg naar Benidorm. Het zijn lieve, fijne mensen die echt hun best doen voor je. We zijn blij dat wij bij Best Living zitten.” Herman: “Ik hoor wel eens om me heen dat mensen zaken niet geregeld krijgen, bijvoorbeeld als ze dat zelf rechtstreeks bij een verzekeraar proberen. Maar dan zeg ik altijd: wij hebben dat nooit, want wij hebben een tussenpersoon.”

Echtpaar Woning samen met verzekeringsadviseur Ans Nooteboom Echtpaar Woning samen met verzekeringsadviseur Ans Nooteboom
Deel deze pagina op:
Ook interessant