Een frisse duik tijdens een dagje strand, waar laat je je spullen?

4 juli 2024

Het blijft een lastige situatie tijdens een dagje strand, u wilt gaan zwemmen maar u hebt ook een telefoon en een zonnebril bij u, waar laat u die spullen? En wat vergoedt de verzekering wanneer de spullen gestolen worden? Wordt die frisse duik een koude douche?


De meeste mensen proppen de spullen in een tas, leggen er nog een handdoek op en hopen er dan maar het beste van. Vaak gaat het natuurlijk ook goed, maar wat wanneer uw spullen toch verdwenen zijn na uw verfrissende duik?

Vierduizend euro

Het overkwam bijvoorbeeld een vakantieganger in Thailand. Ze ging alleen naar het strand, nam een duik en constateerde toen dat haar rugzak was verdwenen. In de rugtas zaten verschillende spullen, zoals een telefoon, een iPad met accessoires en een GoPro-camera met accessoires. De schade was ruim vierduizend euro. Ze deed een beroep op haar reisverzekering, maar die wilde niet uitkeren.

In de voorwaarden van een reisverzekering staat vaak dat u als verzekerde goed op uw spullen moet letten. In dit geval vond de verzekeraar dat de vrouw niet voorzichtig genoeg was geweest. De vrouw diende daarop een klacht in bij de Geschillencommissie van Kifid, maar ook daar kreeg ze geen gelijk. Ze had de spullen ook in het hotel kunnen laten. Of ze had kunnen beslissen om niet te gaan zwemmen.

Het hangt altijd af van de omstandigheden of een verzekeraar wel of niet uitkeert. Het gaat om een combinatie van de plek waar de diefstal plaats heeft gevonden, de mogelijkheid van de consument om maatregelen te nemen, de waarde van de spullen, enzovoort. Ook is het verstandig om vooraf even na te kijken wat er precies in de voorwaarden van de reisverzekering staat.

Dagje strand

Vaak sluit u een reisverzekering af voor een binnen- of buitenlandse vakantie. Gaat u in Nederland een dagje naar het strand, dan is er geen dekking op uw reisverzekering en komt de inboedelverzekering in beeld. U hebt dan wel buitenhuisdekking nodig. Sommige verzekeraars bieden die ook over de grens aan. Let op: ook hier zal gelden dat de verzekeraar verwacht dat u voorzichtig bent geweest.

(Bron: Adfiz)

Voorkom dat een frisse duik verandert in een koude douche... (bron: Adfiz) Voorkom dat een frisse duik verandert in een koude douche... (bron: Adfiz)
Deel deze pagina op:
Ook interessant