Even voorstellen: Joppe Boersma, kandidaat-makelaar

29 maart 2021

Joppe Boersma uit De Steeg versterkt sinds juni ons team in Eerbeek. Door de coronamaatregelen zag hij zich gedwongen andere keuzes te maken. Hij kwam uit bij de makelaardij, waar hij vroeger al van droomde. In de kennismaking hadden we meteen een klik, dus we besloten hem een kans te geven bij Best Living. In rap tempo behaalde hij alle examens om als kandidaat-makelaar aan de slag te gaan. Hij stelt zich graag aan u voor.

“Na de hotelschool ben ik een aantal jaren actief geweest in de horeca, bij Groot Warnsborn. Maar na twee seizoenen zocht ik, vanwege de horecatijden, een andere uitdaging. Ik besloot verder te studeren: de master handelswetenschappen aan de KU Leuven, in België. Maar toen corona kwam, moest ik óf België helemaal uit óf daar de gehele crisis blijven. Ik voorzag dat het na een korte lockdown niet over zou zijn. Omdat ik de vaart erin wilde houden, keek ik verder. De makelaardij lonkte altijd al en Best Living wilde mij een kans geven. Dat ik nog geen makelaardijstudie had afgerond, was geen probleem. Ze vonden het juist leuk dat ik er zo blanco in ging en ze boden me een plek om te kijken of de branche inderdaad wat voor me was en ik mocht de opleiding doen."

‘Dit is wat ik wil’

“Ik ben in juni begonnen en merkte al snel dat dit is wat ik wil. Heb meteen de boeken besteld, me ingeschreven voor de toetsen en heb begin dit jaar ook het laatste tentamen gehaald. Deze opleiding is nodig om te mogen werken en te handelen. Dat wordt landelijk geregeld door SVMNIVO, zeg maar het CBR voor de makelaardij. Nu ben ik kandidaat-makelaar. Dat betekent dat je gemachtigd bent voor de aan- en verkoop van een woning, maar nog niet voor de taxatie voor een financiering. Ik ben wel van plan om daar meteen voor door te leren voor register-makelaar. Ik zit nu nog goed in die flow."

‘Uitdagend werk’

“En ik leer heel veel van gewoon meewerken met Kees (Beltman). De hoeveelheid werk die achter een woning aan- of verkopen verscholen gaat, heeft me verrast. Hoeveel regels, formulieren, aandacht en tijd daarmee gepaard gaan heeft me echt verbaasd. Het werk is echt heel leuk: de combinatie van een klantcontact, de materie, de vrijheid – je bent niet alleen maar bezig met kantoorwerk. En het is uitdagend. Bij een verkoop bijvoorbeeld ben je in dienst van de verkoper, maar je wil toch ook de mensen die de woning bezichtigen zo goed mogelijk te woord staan en ze enthousiast maken. Ik ben heel dankbaar voor deze kans die Best Living me heeft gegeven.”

Joppe Boersma, kandidaat-makelaar bij Best Living in Eerbeek Joppe Boersma, kandidaat-makelaar bij Best Living in Eerbeek
Deel deze pagina op:
Ook interessant