De waarde van advies

9 december 2023

Veranderingen in sociale zekerheid, pensioenen en arbeidsmarkt leiden ertoe dat burgers en bedrijven meer zelf mogen beslissen maar ook meer eigen verantwoordelijkheid dragen en meer financieel zelfredzaam moeten zijn. Financiële zekerheid is voor Nederlanders, na het hebben van een goede gezondheid, de belangrijkste voorwaarde voor het hebben van een goed leven, stelt Adfiz. In dit artikel leggen we daarom uit wat de waarde van advies is.

Intussen staat de samenleving voor grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van woningmarkt, duurzaamheid, circulair ondernemen, technologie en innovatie. Uitdagingen met grote financiële consequenties, wat vraagt om goede financiële weerbaarheid. Financieel advies speelt een belangrijke rol om die weerbaarheid te vergroten en de behoefte aan financiële zekerheid te realiseren.

Financieel advies is een vak waar miljoenen Nederlanders en honderdduizenden ondernemers op vertrouwen. De waarde van financieel advies is niet alleen economisch van aard maar draagt vooral bij aan het maatschappelijk nut. Het disciplineert, vergroot de spaarzin, helpt schulden voorkomen, beschermt beter tegen risico’s en verbetert in algemene zin het financieel gedrag van mensen.


✓ 2 op de 3 consumenten maakt zich zorgen over zijn pensioen

✓ 2 op de 3 Nederlanders scoort slecht of zeer slecht op financiële geletterdheid

✓ Financiële zorgen hebben bij 6 op de 10 mensen effect op (mentale) gezondheid

✓ Een werknemer met financiële zorgen kost de werkgever 13.000 euro per jaar

✓ 6 op de 10 consumenten met advies beter voorbereid op dagelijkse tegenslag

✓ 8 op de 10 consumenten heeft meer gemoedsrust dankzij financieel advies

✓ Met een financieel adviseur bouwen mensen meer dan 2x zoveel vermogen op

De adviseur

Onze onafhankelijk financieel adviseurs zorgen voor uw gemoedsrust, zekerheid en veiligheid. Zij doen dat door u te helpen juiste keuzes te maken, uit te voeren en vol te houden. Zo kunt u zich richten op het realiseren van uw wensen, doelen en ambities.

(Bron: Adfiz)

Ans Nooteboom, assurantie-adviseur Ans Nooteboom, assurantie-adviseur
Deel deze pagina op:
Ook interessant