de Friedhof 8 , Ellecom

€ 895.000,-kosten koper

Deze vrijstaande villa Mon Repos is sprookjesachtig gelegen, naast het 15e-eeuwse koor van de Ellecomse Nicolaaskerk en precies op de steile overgang van de Veluwse stuwwal naar het IJsseldal. De bel-etage biedt fraaie vergezichten over de voormalige uiterwaarden richting de kerktoren van Doesburg; de hoogste van Gelderland.

Een jaartalsteen in de portiek herinnert aan de bouw van het huis in 1894 door de aannemer-architectenfamilie Rutgers, die in het naastgelegen huis woonde. Een zoon van de familie zou later furore maken in het westen en daar de meest productieve architect van de Amsterdamse Schoolstijl worden.

De opdrachtgever voor de bouw was destijds de eigenaar van de inmiddels verdwenen buitenplaats Dalstein, waarvan de villa onderdeel uitmaakte. Tegenover Mon Repos staan aan de oude dorpsbrink nog de voormalige tuinmanswoning van de buitenplaats, een ‘bewaarschool’ voor kleuters van rond 1900, een oude smederij en de oudste dorpsschool van de gemeente Rheden.

De woning ligt op een fraai perceel welke grenst aan een beek. De huidige bewoners hebben de tuin door een landgoed architect laten ontwerpen en aan laten leggen. Bij de beek is een boomgaard met diverse bijzondere fruitbomen, met o.a. oude soorten van ’t Olde Ras in Doesburg, zoals appel- pruimen- en perenbomen. In de weides achter de boomgaard rusten ganzen, lopen reeën en hazen rond en regelmatig hoor of zie je ook een buizerd, een torenvalk of in de nachtelijke uren een uil.

Indeling:
Bel-etage: entree woning, fraaie hal, aparte kamer welke momenteel in gebruik is als werkkamer maar ook voor vele andere doeleinden geschikt is, royale woonkeuken met een landelijke uitstraling. Het keukenblok is L-vormig en voorzien van diverse inbouwapparatuur, te weten: koelkast, combi-oven, vaatwasser, close-in boiler, inductiekookplaat en een afzuigkap. Terug in de hal is er toegang tot het balkon, het toilet en de woonkamer. Het balkon is over de gehele breedte van de woning en is een fantastisch plek om van de tuin en het uitzicht te genieten. De woonkamer bestaat uit een eet- en een zitgedeelte. Het eetgedeelte is uitgebreid met een serre waardoor er een extra zitje is gecreëerd met een prachtig uitzicht over de uiterwaarden en de naastgelegen kerk.

1e verdieping: overloop met openslaande deuren naar het balkon, 4 slaapkamers, allen voorzien van inbouwkasten. De badkamer is uitgerust met een ligbad, douche, toilet en een wastafel. Tot slot vinden we op deze verdieping een bergruimte met ook de opstelling van de cv-combiketel en een berging die tevens toegang geeft tot de vliering waar de mv-box hangt en via een luik het platte dak bereikt kan worden.

Souterrain: Gang, toilet, bijzonder praktische bijkeuken/waskamer met uiteraard de aansluitingen voor een wasmachine en een droger, werk-/slaapkamer met wederom een geweldig uitzicht vanuit de erker, voorraadkast, zeer royale inpandige garage met een elektrisch bediende garagedeur. Hier bevinden zich ook de aansluitingen van gas, water, kabel en glasvezel; de groepenkast zit onder de trap.

Bijzonderheden:
- Prachtige ligging aan een oude dorpsbrink, met vrij uitzicht over het IJsseldal aan de achterzijde, en zicht op de middeleeuwse dorpskerk vanuit de woonkamer;
- Voor- en achtertuin onder architectuur aangelegd;
- Gehele tuin voorzien van beregeningsinstallatie op grondwater met computer op wifi;
- Pompput voor vuilwater;
- Gemeentelijk monument;
- Fraai gedetailleerde historische gevels;
- Platte daken en zinken goten vervangen in 2020;
- Woonkamer en werkkamer v.v. een massief houten parketvloer;
- Diverse screens.

Ellecom is een van de zeven dorpen van de gemeente Rheden. Het dorp is één van de oudste nederzettingen op de Veluwe en wordt gekenmerkt door ruime parkachtige tuinen, imposante bomen en lanen, hoogteverschillen en fraaie historische gebouwen, zoals villa’s en pensions. De oorsprong van het dorp ligt rond de kerk, waar al voor het jaar 900 sprake was van een houten kerkgebouw.

Het dorp ligt in een fraaie en bosrijke omgeving tussen het Veluwemassief en de IJsselvallei, ingeklemd tussen de landgoederen Middachten en Hof te Dieren. Restaurant de Peerdestal en Landgoed Avegoor zijn hier bekende locaties. U kunt in de nabijheid van Ellecom heerlijk fietsen of wandelen in de bossen van Nationaal Park Veluwezoom of langs de IJssel.

Winkelvoorzieningen, scholen, openbaar vervoer en snelweg bevinden zich op korte afstand. Doesburg is binnen 5 minuten met de auto bereikbaar, Arnhem en Zutphen liggen op een kwartier rijden. Met de fiets ben je binnen 8 minuten op het Intercitystation van Dieren..

Voor deze woning is een eigen website met o.a. fullscreen foto's beschikbaar. U vindt de website door straatnaam, huisnummer aan elkaar te typen en af te sluiten met .nl

lees meer +
Vraag het de makelaar
Robert Versteegh
06-10156692 / stuur een mail
de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM de Friedhof 8  ELLECOM
Brochure downloaden
de Friedhof 8 - ELLECOM
Kenmerken
  • Overdracht
  • Vraagprijs
    € 895.000,- k.k.
  • Soort woonhuis:
    villa, vrijstaande woning
  • Status:
    Verkocht
  • Bouw
  • Bouwjaar:
    1894
  • Woonoppervlakte:
    234
  • Perceeloppervlakte:
    1275
  • Inhoud:
    950