Kloosterstraat 48 , Doesburg

€ 360.000,-kosten koper

Wonen op een fantastische locatie in de historische binnenstad van Doesburg! Deze verassende stadswoning heeft een sfeervolle woonkamer, gezellige woonkeuken en heerlijke ommuurde binnentuin met zicht op de toren van de Martini kerk. Heerlijk rustig wonen maar toch op loopafstand van de diverse supermarkten, het Arsenaal, het openbaar vervoer, basisschool, de IJssel en de vestigingswerken. Hanzestad Doesburg betreft één van de oudste steden van Nederland. Te midden van vele monumenten tref je een bruisende stad met een uitgebreid winkelaanbod met tal van speciaalzaken, sfeervolle restaurants en een flink aantal bezienswaardigheden.

Indeling:
Kelder: Berging en provisieruimte. Opstelling van de cv-combiketel welke goed is onderhouden en te bedienen is via een app.

Begane grond:
Entree, hal met meterkast, vanuit de hal bereik je de sfeervolle woonkamer. De lichte woonkamer is voorzien van een eiken parketvloer, houtkachel en balkenplafond. Middels een fraaie schuifdeur met veel glas bereik je de moderne woonkeuken in het achterhuis. De keuken is voorzien van inbouwapparatuur en een kookeiland met een gezellige eetbar. De apparatuur bestaat uit: keukenkraan met handige touch sensor, 5-pits gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser en combi-oven. Vanuit de woonkeuken leidt een korte gang langs de kelderdeur naar een nis met ruimte voor koelkast en provisiekast. Een deur in de keuken leidt via een portaaltje naar het toilet met ingebouwd fonteintje. Via de keuken is er tevens toegang tot de zijgang en tuin.

Eerste verdieping
Via de open trap in de woonkamer bereik je de overloop. De ouderslaapkamer bevindt zich aan de achterkant van de woning. Deze kamer geeft een geweldig uitzicht op de Martini kerk. Ook is de kamer voorzien van een airco. Aan de voorzijde van de woning vinden we twee kleinere slaapkamers. De twee kleine kamers zijn nu in gebruik als inloopgarderobe en studeer/exercise-ruimte, maar kunnen als slaapkamers dienen en eventueel ook gecombineerd worden tot één ruimte. In het midden is de badkamer gesitueerd met een wastafelmeubel, inloopdouche en een toilet. Er zijn diverse inbouwkasten en de overloop heeft een ombouw met aansluitingen voor wasmachine en droger.. De gehele bovenetage is recente voorzien van een massief eiken vloer (2021).

Tweede verdieping
Met een vlizotrap vanaf de overloop is deze verdieping bereikbaar. Deze multifunctionele ruimte, voorzien van meerdere dakramen, is voor meerdere doeleinden geschikt, zoals bijvoorbeeld bergruimte maar kan ook als kantoor of werkruimte gebruikt worden.

Tuin
De heerlijke stadstuin is volledig ommuurd en biedt veel privacy en rust. Er is ruimte voor meerdere zitjes om te genieten van de zon of juist de schaduw. De tuin heeft sierbestrating, druppel-irrigatie, een vijver en bovendien Er is mooi zicht op de kerktoren. Achterin de tuin vinden we een vrijstaande stenen schuur. Deze biedt ruimte voor opslag en fietsen, en heeft afsluitbare deuren naar zowel de tuin als het achterpad. Naast het huis is een privé zijgang vanaf de Kloosterstraat, met afsluitbare poort. Hier bevindt zich het privé laadpunt voor elektrische auto. Deze gang biedt toegang tot de keuken en achtertuin, ruimte voor de kliko's en doorgang voor fietsen.

Omgeving:
Het huis ligt in de prachtige middeleeuwse binnenstad, op enkele minuten lopen van de Doesburgse musea, galeries, restaurants en de IJsselkade. Even dichtbij zijn de wekelijkse markt, twee supermarkten en vele andere winkels. Ook dokter, apotheek en bibliotheek zijn op loopafstand. In en rondom Doesburg is het mooi wandelen, fietsen en varen. Vlakbij zijn de verdedigingswallen, IJsselkade en oude stad, en wat verderop kan genoten worden van landschap en plaatsen langs de IJssel, de oude IJssel, de Veluwezoom, Montferland en het Achterhoekse coulissen landschap.
Doesburg ligt niet geïsoleerd. Doetinchem is slechts een kwartier rijden en Arnhem en Zutphen minder dan een half uur. De snelweg is in een paar autominuten te bereiken

Bijzonderheden:
- Energielabel C, geldig tot 26-09-2030;
- Laag energieverbruik door goede isolatie, nieuwe kozijnen met draaikiepramen, en LED inbouwspots;
- Gemoderniseerde meterkast v.v. 3-fase aansluiting met Dynamic Load Balancing voor de 11 kW privé laadpaal;
- Laadpaal voor een elektrische auto;
- Parkeren kan voor de deur met jaarvergunning, extra gratis parkeergelegenheid is o.a. bij de turfhaven op enkele minuten lopen;
- CV-combiketel Nefit, bouwjaar 2015;
- Houtkachel;
- Airconditioning, bouwjaar 2020;
- Ramen van de slaapkamers en overloop v.v. horren;
- Goed geïsoleerd, zowel tegen/voor de warmte als geluid;
- Beschermd stadsgezicht.

Voor deze woning is een eigen website met o.a. fullscreen foto’s beschikbaar. U vindt de website door straatnaam (zonder punt en spatie) en huisnummer en woonplaats achter elkaar te typen en af te sluiten met .nl

lees meer +
Vraag het de makelaar
Robert Versteegh
06-10156692 / stuur een mail
Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG Kloosterstraat 48  DOESBURG
Brochure downloaden
Kloosterstraat 48 - DOESBURG
Kenmerken
  • Overdracht
  • € 360.000,- k.k.
  • Soort woonhuis:
    eengezinswoning, twee onder een kapwoning
  • Status:
    Verkocht
  • Bouw
  • Bouwjaar:
    1912
  • Woonoppervlakte:
    90
  • Perceeloppervlakte:
    136
  • Inhoud:
    366