Home Nieuws Contact Klant login
Kies voor de full-service van Best Living

Een huis kopen zonder makelaar

U wilt een huis kopen. Het liefst een mooi huis dat precies bij u past voor een aantrekkelijke prijs. Ongetwijfeld spelen er bij het zoeken naar een huis verschillende vragen door uw hoofd. Kan ik zelf een huis aankopen? Heb ik wel een makelaar nodig? Hieronder brengen we voor u in kaart wat een aankoopmakelaar voor u kan betekenen.

Veel voorkomende vragen bij het kopen van een woning

Hoe vind ik een geschikt huis? Is er sprake van achterstallig onderhoud? Wat zijn de bijkomende kosten bij het kopen van een huis? Hoe verlopen de onderhandelingen? Wat moet ik doen als er al een bod is gedaan? Waar moet ik op letten als koper en wat is het huis waard? Bij het beantwoorden van deze vragen bent u op zoek naar zekerheid en duidelijke taal. Precies datgene wat Best Living u biedt.

Huis kopen met een aankoopmakelaar

Met onze vier NVM makelaars zijn wij in staat om altijd -op korte termijn- in te spelen op het aanbod in de markt en u te begeleiden bij bezichtigingen en onderhandelingen. Het feit dat u door het inschakelen van een professional de "emotie van een toekomstige eigenaar" uit de onderhandelingen haalt, levert u een beter resultaat op.

Wat kost een aankoopmakelaar?

Wij zijn verantwoordelijk voor een goed eindresultaat: een goede verkoopprijs. Vanuit die gedachte hebben wij ons tarief voor aankoop opgebouwd. U betaalt € 1.500,- plus een percentage over het onderhandelingsresultaat (de vraagprijs minus de koopsom). Het percentage (de courtage) komen wij in een persoonlijk gesprek overeen. Zo weet u dus zeker dat wij altijd ons uiterste best zullen doen om uw toekomstige woning zo scherp mogelijk aan te kopen.

Hoe hoog is de courtage bij aankoop van een woning?

De courtage, oftewel het percentage over het onderhandelingsresultaat dat Best Living krijgt bij het aankopen van de woning, is afhankelijk van meerdere factoren. Denk hierbij aan de hoogte van de vraagprijs, onderhoud van het object etc. en varieert van 5% tot 15%.

 

12 voordelen van een aankoopmakelaar:

 1. De makelaar helpt u uw woonwensen in kaart te brengen
 2. Wij helpen u bij het vinden van uw droomhuis
 3. Wij doen nader onderzoek op eventuele kritische punten
 4. We begeleiden u bij een bezichtiging
 5. Het huis wordt bouwkundig beoordeeld
 6. We controleren het bestemmingsplan en de omgeving
 7. We stellen de waarde vast van het te kopen huis
 8. Wij doen voor u de prijsonderhandelingen
 9. We staan u bij met juridisch advies
 10. We regelen het contact met de notaris
 11. We zorgen voor een stipte en goede oplevering
 12. Na oplevering kunt u altijd met vragen bij ons terecht 


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Maak een afspraak of bel ons met uw vragen.

 

 

Bel mij voor het maken van een afspraak:

 

Uw naam *
Telefoon
Email *
Antispam beveiliging
Typ AKKOORD in hoofdleters *
 
* zijn verplicht