Home Nieuws Contact
Wat gaat er veranderen in je basispakket?

Ziektekostenverzekering 2019

In 2019 gaan er weer een aantal zaken veranderen op het gebied van de ziektekostenverzekering. Eerst vertellen we je alle wijzigingen in de basisverzekering. Daarna laten we in een overzicht de premieveranderingen van de basisverzekering in 2019 zien.

 


Wijzigingen in het basispakket

Vanaf 1 januari 2019 wordt het basispakket van de zorgverzekering uitgebreid op drie punten:

  • Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

GLI richt zich op het aanleren van een gezonde leefstijl voor mensen met een matig gezondheidsrisico door overgewicht. De huisarts mag hen doorverwijzen. Tijdens GLI leren zij hoe zij gezonder kunnen worden en blijven door verantwoord te eten en meer te bewegen.

  • Verruiming vergoeding zitten ziekenvervoer

Door de vergoeding van zitten ziekenvervoer te verruimen, kunnen patienten in 2019 ook gebruik maken van vervoer van en naar consulten, onderzoek en controles die bij hun behandeling horen.

  • Oefentherapie bij COPD

Oefentherapie bij COPD wordt in 2019 vergoed vanaf de eerste behandeling. Momenteel betalen patienten de eerste 21 behandelingen nog zelf. Er geldt wel een maximum van het aantal vergoede behandelingen.

Echter gaan geneesmiddelen, vitaminen en supplementen uit het basispakket. Paracatamol, vitaminen en mineralen die ook zonder recept bij de apotheek of drogist te koop zijn, worden in 2019 niet langer vergoed uit het basispakket.

 

Het verplicht eigen risico stijgt dit jaar niet en bedraagt ook in 2019 maximaal €385,- per persoon per jaar.

 

Zorg wordt duurder

Zorg wordt in 2019 duurder. Maar hoeveel duurder wordt de basisverzekering? Bekijk in onderstaand overzicht hoeveel jouw verzekering stijgt.

 

 

Let op! De prijzen van de premies betreffen alleen de basisverzekering. Wil je de totale premiestijging van jouw zorgpakket weten? Dan dien je ook de premiewijzigingen van je aanvullende- en tandartsverzekering hierin mee te nemen. Deze informatie kun je terug vinden op de website van jouw zorgverzekeraar.

 

Wil je graag hulp bij het kiezen van de juiste zorgverzekering? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan bij Best Living. Wij kunnen je een onafhankelijk en passend advies geven