Home Nieuws Contact

Trend van de week, week 7

Een koopwoning in Nederland kost gemiddeld 263 duizend euro. De prijzen zijn niet alleen gestegen in vergelijking met vorig jaar, de verschillen tussen gemeenten zijn ook flink toegenomen. In Bloemendaal kost een koopwoning gemiddeld ruim 7,5 ton. In Delfzijl nog geen 1,5 ton.

Over de hele linie zijn de prijzen gestegen. Het afgelopen jaar met 7,6 procent. De Rabobank verwacht dat die stijging dit jaar zich doorzet, met een percentage van 8 procent. Dat is prima nieuws voor wie een woning heeft. Maar wie voor het eerst een woning wil kopen, ziet de kloof tussen droom en daad steeds groter worden. Drie jaar geleden waren starters nog verantwoordelijk voor de meeste hypotheekomzet. Nu is nog maar een kwart van de hypotheekafzet voor starters. En huren wordt ook steeds duurder. In de tweede helft van 2017 zijn de huren in de vrije sector flink gestegen. Een verhuurde vrijesectorwoning kostte gemiddeld 1.020 euro.

Wilt u weten wat uw kansen en mogelijkheden op de woningmarkt zijn? Ga dan een gesprek met ons aan. Wij nemen met u de opties door en berekenen graag de verschillende scenario’s voor u door. Neem daarvoor contact met ons op.