Home Nieuws Contact

Trend van de week, week 46

Verreweg de meeste Nederlanders willen voordat ze officieel met pensioen mogen al stoppen met werken. Dat is een mooie wens. De realiteit is echter dat nog niet de helft denkt dat ze uiteindelijk voldoende inkomsten overhouden in de jaren voor de AOW-leeftijd.

 

Het liefst willen we zes jaar eerder met pensioen. En als dat niet lukt dan willen we de laatste jaren voor de AOW-leeftijd alvast minder gaan werken. Ongeveer een derde zet nu al extra geld opzij. Een kwart lost op dit moment extra af op de hypotheek om later lage maandlasten te hebben of een flinke overwaarde bij de verkoop van de woning. Een op de vijf Nederlanders wil juist doorwerken na het bereiken van de AOW-leeftijd, gemiddeld bijna vijf jaar. Als belangrijkste redenen geven deze mensen dat zij het leuk vinden om te werken en graag actief willen blijven. Anderen willen vooral langer doorwerken voor het geld.

Eerder stoppen met werken is behalve een werkkwestie ook een geldkwestie. Hoe zorgt u ervoor dat u voor uw AOW-leeftijd (en erna) voldoende geld heeft om prettig te kunnen blijven leven? Heeft u deskundig en onafhankelijk advies nodig? Schakel dan ons in. U kunt altijd contact met ons opnemen.