Home Nieuws Contact

Trend van de week, week 44

We zijn wereldkampioen! Nederland blijkt het beste pensioenstelsel van de wereld te hebben. Vorig jaar stond Denemarken nog op één, maar nu staan wij bovenaan.

De pensioenstelsels van meer dan dertig landen werden naast elkaar gelegd. Er werd een vergelijking gemaakt tussen integriteit, toekomstbestendigheid en de mate waarin het stelsel de pensioenen van de toekomst kan betalen. Finland staat op drie, Denemarken op twee en Nederland dus op één. Terwijl we al jaren horen dat de dekkingsgraad van de pensioenfondsen niet op niveau zijn. En de meeste pensioenen al jaren niet geïndexeerd zijn. Sterker, er blijft nog steeds de dreiging van pensioenkorting boven de markt hangen. Kennelijk doen we het desondanks niet slecht vergeleken met anderen.

Hoe het Nederlandse stelsel het doet, zegt natuurlijk weinig over hoe uw persoonlijke pensioensituatie is. Heeft u het gevoel dat uw pensioen top is? Of vreest u dat u in de achterhoede zit? Wij gaan graag met u om tafel om te kijken of uw pensioen verbeterd kan worden. Neem daarvoor contact met ons op.