Home Nieuws Contact
Elles: Ik ben een beetje het rustpunt voor onze klanten

Liefde voor het vak

16 jaar geleden maakte Elles Kamphuis de switch van toerisme naar de makelaardij. Bij Best Living begon zij als servicemedewerker makelaardij op het kantoor in Brummen. Nu, 16 jaar later, is zij na een uitstap van 9 jaar terug op haar favoriete plek: bij Best Living.

 

Elles werkte in het Bilderberg Hotel toen ze in 2002 de advertentie van Best Living in de Regiobode zag staan. Ze stuurde een brief en werd uitgenodigd. Elles: “Het sollicitatiegesprek met Edith en Fred was heel open en ontspannen. We bespraken onze interesses, vakanties en ambities. Er waren flink wat sollicitanten, maar ik mocht starten als service medewerker makelaardij op kantoor in Brummen! Ik voelde me gelijk thuis in het team en ook het werken in de makelaardij beviel me uitstekend.”

 

 

Liefde op de werkvloer

Niet alleen het werk bij Best Living vond Elles leuk. Ook Bas (de hypotheekadviseur van Best Living) viel in de smaak. Elles: “Bas en ik leerden elkaar kennen bij Best Living. Wij zijn denk ik het eerste ‘Best Living stel’ dat hier ontstaan is. Na een jaar zijn we getrouwd en in 2007 werd onze eerste dochter Lynn geboren."

 

Onverwachte beslissing

Toen maakte Elles een onverwachte beslissing. Ze zegde haar geliefde baan op bij Best Living en besloot fulltime moeder te worden. Elles en Bas kregen vervolgens nog een tweede dochter: Milou. Na een paar jaar wilde Elles weer aan het werk, maar de economie was slecht, dus helaas zat ze langer thuis dan verwacht. Op een gegeven moment kon ze een paar uurtjes per week werken in het winkeltje van het Rijnstate ziekenhuis. Langzaam werden de uren uitgebreid en kon ze weer lekker aan de slag.

 

Terug naar omgeving Eerbeek

Elles is opgegroeid in Eerbeek en wilde altijd weer terug naar deze omgeving. Bas woonde in Huissen toen ze elkaar leerden kennen en Elles is toen bij hem ingetrokken. Elles: “Zeker toen we kinderen kregen begon ik weer te verlangen naar de omgeving waar ik vroeger woonde. Het leek me mooi dat onze kinderen daar ook zouden opgroeien. Gelukkig vond Bas het ook een leuk idee en zo kwamen we terecht in Loenen.”

 

Eenmaal in Loenen solliciteerde Elles bij Podozorg in Eerbeek. Na een jaar kreeg ze zelfs een vaste aanstelling aangeboden. Maar toen kwam er nog een kans langs. Elles: “Ik was helemaal blij met mijn werk bij Podozorg, maar ik hoorde via Bas dat Best Living een service medewerker zocht voor Brummen, mijn oude plekje. Het begon weer te kriebelen. Toen ook nog Edith belde met de vraag of ik terug wilde komen stond ik voor een moeilijke keuze. Ik moest even slikken toen ik mijn fijne werkgever bij Podozorg het nieuws bracht, maar ik voelde dat mijn hart nog steeds bij Best Living lag.”

 

Multifunctioneel inzetbaar

Elles is dol op haar werk: “Ik heb echt een afwisselende baan waarbij ik veel mensen persoonlijk spreek. Ik neem de telefoon op, maak brochures, plattegronden, taxatierapporten en zorg dat de huizen goed op de website staan. Er zijn nooit saaie dagen, er is altijd wat te doen. Daar houd ik van! Het is me zelfs een keer overkomen dat ik een bezichtiging moest overnemen. Onze makelaars waren al bezet, maar iemand wilde heel graag een woning bekijken. Onze klanten gaan altijd voor, dus ik mocht de bezichtiging doen. Ik ben snel naar de woning toe gereden zodat ik alvast een kijkje kon nemen. De woning stond leeg, dus dat was een voordeel. Ook had ik zelf de aanmelding van de woning gedaan, dus ik wist redelijk veel over de woning te vertellen. De bezichtiging ging goed! Vervolgens was het even stil, maar na drie maanden belde de man weer terug. Hij wilde toch nog een bezichtiging en kocht na afloop zelfs de woning!”

 

Rustpunt voor de klant

We vroegen Elles of die bezichtiging andere ambities heeft aangewakkerd, maar nee. Elles: “Dat was leuk om mee te maken, maar ik zou geen makelaar willen worden. Ik houd juist van de rol die ik nu heb. Ik ben het eerste aanspreekpunt en een beetje het rustpunt voor de klant. Onze makelaars zijn vaak op pad en kunnen niet altijd de telefoon opnemen, maar ik ben er altijd voor onze klanten. Ik kan ze overal mee helpen. Je bouwt een relatie op en dat vind ik ontzettend waardevol."

 

Kennismaken met Elles Kamphuis? Je kunt haar vinden op ons kantoor in Brummen.