Home Nieuws Contact

Een hypotheek voor nieuwbouw: net even anders

Er wordt weer flink gebouwd in de omgeving! Nieuwbouwprojecten kunnen rekenen op grote belangstelling. Zoals je al eerder hebt kunnen lezen (in de blog van Kees) zijn er aan het kopen van een nieuwbouwhuis wel punten die extra aandacht verdienen. Eén van de aandachtspunten is de financiering, maar wat is er zo bijzonder aan hypotheek voor nieuwbouw?

 

 

Je hoeft minder eigen geld in te leggen

Bas Kamphuis is al sinds 1995 werkzaam als hypotheekadviseur en heeft inmiddels honderden hypotheken voor nieuwbouwwoningen afgesloten. We kunnen dus wel spreken van een ’hypotheekexpert’. Bas: “Een groot verschil tussen een hypotheek voor bestaande bouw en nieuwbouw is het bedrag dat je zelf moet meefinancieren. Bij bestaande bouw dien je namelijk de ‘kosten koper’ uit eigen spaargeld te betalen. Dat komt bij een woning van €200.000 toch al snel neer op ongeveer €10.000 euro. Bij nieuwbouw koop je een woning ‘vrij op naam’. Hierbij hoef je een stuk minder eigen geld in te leggen. Op een woning van €200.000 is het bedrag dan nog slechts zo’n €3.500.”

 

Je start met aflossen en rente betalen tijdens de bouw

Maar, bij nieuwbouw komen er wel weer andere kosten kijken. Je moet namelijk al beginnen met aflossen van de hypotheek gedurende de bouw van je nieuwe woning. Dat is dan wel even slikken wanneer je al een lopende hypotheek hebt op je huidige woning of nog in een huurhuis woont. Gelukkig is hier een oplossing voor. Bas: “Bij een aantal banken is het mogelijk om ook deze kosten mee te financieren. Gelukkig maar, want 6 tot 9 maanden dubbele lasten, daar zit niemand op te wachten.”

 

Je mag meer lenen

Er zijn nog andere voordelen voor nieuwbouwkopers. Zo kun je met hetzelfde inkomen méér lenen voor een nieuwbouwhuis. Bas: “Alle nieuwe woningen die gebouwd worden moeten voldoen aan een aantal energiebesparende richtlijnen. Iedere woning wordt dus sowieso opgeleverd met een A++ label. Dat is ook financieel aantrekkelijk, want voor huizen met een A++ label mag je €9.000 meer lenen van de bank. Wanneer je een ‘nul op de meter woning’ koopt mag je nog meer lenen, maar daar zijn weer speciale spelregels aan verbonden.”

 

Je kunt (bijna) alles meefinancieren

Heb je interesse in een nieuwbouwwoning dan geven we na het gesprek met de makelaar altijd een vrijblijvend hypotheekadvies, speciaal voor nieuwbouw. Bas: “Tijdens het gesprek maken we kennis met elkaar en gaan we na een eerste inventarisatie van de belangrijkste gegevens aan het rekenen. Zo weet je binnen no-time wat je verantwoord kunt lenen, wat je aan eigen geld moet meebrengen en hoeveel geld je extra nodig hebt om het huis echt af te maken na oplevering. Dat laatste vergeten mensen nog wel eens. Bijna alles aan een nieuwbouwhuis kan meegefinancierd worden, de vloer, de keuken en zelfs de aanleg van de tuin. Ook zijn er banken die rentekorting geven op nieuwbouw, tijdens de gehele looptijd. Dit soort zaken wil je natuurlijk wel van te voren weten voor je een woning koopt!”

 

De beste hypotheek? Teamwork!

Heb je een nieuwbouwwoning gezien, maar staat deze niet bij Best Living te koop? Geen probleem. Dit objectieve hypotheekadvies is voor iedereen. Of je nu een nieuwbouwhuis koopt of zelf een huis gaat bouwen, binnen 2-3 werkdagen ben je voorzien van een persoonlijk advies. Bas: “Natuurlijk kun je rechtstreeks naar een bank gaan en daar een hypotheek afsluiten. Maar dan. Alles wat je daarna nog moet regelen verloopt vervolgens vaak via een algemene telefooncentrale ergens in het land. Laat je de hypotheek regelen via Best Living dan staat er een heel team voor je klaar. Je hebt een vaste contactpersoon en is er altijd iemand aanwezig die je vragen kan beantwoorden. Bij ons zijn de verwerkingstijden kort, waardoor zaken nooit onnodig lang blijven liggen. Snelheid en communicatie zijn erg belangrijk binnen dit vak. Dankzij onze ervaring in nieuwbouw weten onze klanten snel waar ze aan toe zijn en kunnen ze de hypotheekaanvraag vol vertrouwen aan ons over laten.”

 

Nieuwbouw kopen? Begin november start de verkoop van de volgende fase van Lombok-Zuid in Eerbeek. Volg ons op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwbrief. Dan ben je als eerste op de hoogte van het moment waarop de verkoop start. Kun je gelijk het hypotheekteam ontmoeten!