Echtpaar Klarenbeek blij verrast door snelle dienstverlening

19 december 2019

“Het ging wat sneller dan we verwacht hadden”, vat Ruud Klarenbeek de verkoop van het huis van hem en zijn vrouw Hannie Klarenbeek-Klarenbeek samen. “Kees Beltman (NVM-makelaar bij Best Living, red.) dacht dat we op drie maanden moesten rekenen, maar het huis was binnen twee weken al verkocht. Prachtig dat het gelukt is!”

Maar de verkoop was niet de reden waarom het echtpaar Best Living in de arm had genomen. Dat ging juist over de áánkoop van een nieuwe woning. De familie verhuisde jaren geleden van Amersfoort naar Apeldoorn, waar ze een royale woning vonden. “We wilden onze drie dochters laten studeren zonder studieschuld, maar dan moesten ze wel thuis blijven wonen. Daarom wilden we een huis dat geschikt was voor vijf volwassenen.” Nu de dochters allemaal uitgevlogen zijn en Ruud en Hannie samen, met hun huisdieren, zijn overgebleven, is de woning te groot geworden. “We hebben eerst gekeken wat we precies wilden. Gezien onze leeftijd moeten we toch ook aan de toekomst denken. Ik ben inmiddels gepensioneerd.” De wens was daarom een “multifunctionele woning - van mijn vrouw mag ik geen ‘bejaardenwoning’ zeggen”, lacht Klarenbeek. Ze hebben altijd in nieuwbouwwoningen gewoond en willen dat nu weer, “want die kun je helemaal naar je eigen wensen inrichten. We zagen deze woning aan de Enkweg in Eerbeek en kwamen zo bij Best Living terecht. We schreven ons op donderdag in en op vrijdag hadden we al bericht dat we een huis hadden. Ook daar was Best Living heel snel in.”

Althans, een woning onder voorbehoud, want de financiering moest wel eerst geregeld worden. Dat bleek niet eenvoudig. “Ik was al gepensioneerd, maar kreeg nog geen AOW en vooruitdenken bleek voor de banken een groot probleem. Als ik over vier maanden AOW krijg, verandert onze situatie en een jaar later als mijn vrouw AOW krijgt, nog meer”, legt Klarenbeek uit. Banken dachten niet zover mee en wilden alleen naar het huidige inkomen kijken. “Bas Kamphuis van Best Living heeft er veel werk aan gehad om een financier te vinden en dat is gelukt!”

“Goed geluisterd”

“Toen hadden we dus heel snel dat huis, maar moesten we ons eigen huis ook nog verkopen.” Al eerder hadden Ruud en Hannie hun huis laten taxeren door een andere makelaar, maar die zat veel te laag. Kees vertelde dat hij ons daarmee ook kon helpen en hij heeft goed geluisterd. We hadden bij de vorige verkoop een slechte ervaring: we hebben anderhalf jaar met twee huizen gezeten en dat leverde een beetje een trauma op. Dat willen we niet nog een keer mee maken. Wat ons opviel was dat Kees ons goed en duidelijk aangaf hoe we het huis verkoopklaar konden maken, zodat kijkers een goed idee zouden krijgen hoe groot het is. Dat gaf meteen een soort vertrouwen en de taxatie die hij deed, voelde ook goed. We zijn er heel tevreden over. De vaste fotograaf waar Best Living mee werkt, was ook heel kundig en rustig. En toen zette Kees het huis te koop, vrijdags kwamen zeven mensen kijken, zaterdag hadden we open huis en ’s maandags was het zo ongeveer verkocht. Heel mooi!”

Een koopakte met een huurcontract

Alleen… die nieuwe eigenaren willen graag al in februari in de woning. “We verwachtten dat dat nog wel een probleem zou worden, want veel verhuurders van tijdelijke woonruimte willen geen huurders met huisdieren.” Ook daar had Kees een oplossing voor; hij wist een tijdelijke woning in Eerbeek. “Toen we de voorlopige koopakte tekenden gingen we meteen kijken en hebben direct het huurcontract getekend. Inmiddels staan de meeste spullen er al zo’n beetje en in januari gaan we over. Volgend jaar december hopen we in onze nieuwe woning te zitten.”

Deel deze pagina op:
Ook interessant