Online alles regelen of naar een hypotheekadviseur?

18 maart 2020

Het lijkt eenvoudig: uw hypotheek zelf regelen via internet. Maar pas op, u kan maar zo veel kansen missen. Het hypotheekaanbod online is veel kleiner dan het aanbod dat de onafhankelijke hypotheekadviseur u kan doen, u kunt gemakkelijk op het verkeerde been worden gezet en wie houdt de regie als u een hypotheek afsluit? Een hypotheekadviseur kan u voor alle valkuilen behoeden én hij zorgt ervoor dat u het beste aanbod krijgt.


Het klinkt misschien als een gelikt marketingverhaal, maar het is de gewone realiteit. “Mensen die op internet kijken, gaan vaak al in de oriëntatiefase de mist in”, ziet onze ervaren hypotheekadviseur Bas Kamphuis. “Ze willen zien hoeveel geld ze kunnen lenen, maar de invultool op internet houdt vaak geen rekening met hun specifieke situatie. Sommige factoren spelen een grote rol, maar die worden niet direct gevraagd. Denk bijvoorbeeld aan de lening bij DUO of de private leaseauto. Daardoor sta je bij BKR geregistreerd en kun je ineens veel minder lenen. Ik adviseer iedereen dan ook om al vooraf, in de oriëntatiefase, bij ons langs te komen.” De hypotheekadviseurs van Best Living houden wél rekening met alle factoren. Bovendien zijn ze onafhankelijk en kunnen ze kiezen uit wel veertig banken. “We beginnen altijd met de prijs: welke aanbieders zijn het voordeligst? Dat is heel transparant: de klant kan mee kijken op het scherm. Daarna kijken we naar onder meer bijkomende verplichtingen. Wil de bank bijvoorbeeld dat je daar ook een rekening opent of een verzekering afsluit? De klant kan dan op basis van de prijs en de voorwaarden een passende keuze maken.”

Inzicht en overzicht

Veel situaties vragen ook om een persoonlijk advies. Tegenwoordig is de koper bijvoorbeeld verplicht om de “kosten koper”, circa 5 procent op de koopsom, zelf te bepalen. Als een klant, zoals een starter op de woningmarkt, dat geld niet heeft, denkt de adviseur mee over oplossingen. Doorstromers hebben vaak een ander dilemma: koop ik eerst een andere woning of verkoop ik eerst mijn huidige? Ook daar is een goed advies zeer wenselijk. Senioren die toe zijn aan een “levensloopbestendige woning” hebben niet altijd een goed inzicht in hun financiële situatie, omdat die rond de pensioengerechtigde leeftijd gaat veranderen. Bas Kamphuis: “Twee woorden zijn belangrijk: inzicht en overzicht: inzicht in de financiële situatie en overzicht van de mogelijkheden. De kunst is om onaangename verrassingen achteraf te voorkomen, zoals hogere maandlasten.”

Best Living houdt voor u de regie

Best Living is betrokken bij de klanten, die op hun beurt terug blijven komen. Bas Kamphuis, al sinds 1994 werkzaam in de financiële dienstverlening, ziet ook regelmatig bekenden terugkomen, bij een verhuizing, een verbouwing of verduurzaming van de woning. “Het gaat om vertrouwen en om het gemak dat we de klant bieden. Wij houden de regie, dus de klant hoeft zich nooit af te vragen of hij nog iets vergeet of nog actie moet ondernemen richting de notaris. Dat doen wij allemaal. We werken met twee ervaren hypotheekadviseurs en twee gecertificeerde ondersteuners op de binnendienst. Klanten krijgen altijd binnen één werkdag een reactie, vaak zelfs binnen enkele uren.”

Het advies gaat zelfs verder dan eenmalig een hypotheek afsluiten. “Na een paar jaar hebben we nog een keer contact om te kijken of de hypotheek bijvoorbeeld voordeliger kan worden. Dat doen we ook als het lang duurt voordat iemand de sleutel krijgt. Als de overdracht pas na acht maanden is, kijken we altijd na een maand of vijf nog een keer of de hypotheek nog steeds de beste is, want de rente kan tussentijds zijn gedaald. Een bank doet dat niet. Maar ik ben er niet voor de bank, ik ben er voor de klant.”

Contact


Heeft u verbouwplannen? Wilt u uw huis verduurzamen? Of wilt u verhuizen? Maak een afspraak met onze hypotheekadviseurs.


Hypotheekadviseur Bas Kamphuis houdt rekening met álle factoren: Hypotheekadviseur Bas Kamphuis houdt rekening met álle factoren: "Ik ben er voor de klant."
Deel deze pagina op:
Ook interessant