Juffen betrekken de bovenbouw

12 december 2020

Vroeger renden hier de basisschoolleerlingen door de gangen, maar volgend jaar wonen negen huishoudens in de Wilhelminaschool in Dieren. Marijke Theunissen en Elly Petri nemen hun intrek in het penthouse: twee juffen in de bovenbouw.

“We werkten beiden in het basisonderwijs- Marijke in de begeleiding, Elly in de bovenbouw”, vertellen ze. En hoewel ze met prépensioen zijn, hebben ze nog niet volledig afscheid van het onderwijs genomen. Marijke werkt nog zo’n twintig uur aan de digitalisering van de methode Rekensprint die zij heeft ontwikkeld en Elly spijkert kinderen bij, die door corona een rekenachterstand hebben opgelopen.

Out of the box

Het was niet vanzelfsprekend dat ze in Dieren terecht zouden komen. Een paar jaar geleden verkochten ze, na 26 jaar, hun huis in Velp omdat ze een jaar gingen fietsen in Zuidoost-Azië (over deze reis is recent het boek ‘Losse eindjes’ verschenen bij Boekscout.nl, red.). Sindsdien wonen ze tijdelijk in een flat in Arnhem. “We kenden de gemeente Rheden wel, alleen hadden we er nooit aan gedacht om in Dieren te gaan wonen”, vertelt Elly. “Maar wat wij willen, is in Arnhem niet te koop of niet te betalen: we willen beiden out of the box denken – net even anders.”

Sfeer


Toen ze de enthousiaste verhalen hoorden van oude buren uit Velp die naar Dieren waren verhuisd, besloten ze ook om daar te kijken. En zo stuitten zij via Funda op de Wilhelminaschool. Marijke: “Die combinatie vinden we heel leuk: de sfeer van een oud schooltje, met het comfortabele van een nieuw appartement.”

Nog mooier


De school moest nog omgeturnd worden in appartementen, het penthouse is zelfs deels nieuwbouw. Daardoor moesten ze het huis “van het plaatje” kopen. Elly: “Maar achteraf blijkt het nog mooier te zijn dan we dachten.” Ook de ligging vinden ze perfect: de winkels op loopafstand, verschillende supermarkten in de buurt én dicht bij het station waar elk kwartier een trein naar Arnhem vertrekt.

Warme ontvangst


Best Living verkoopt de appartementen in de Wilhelminaschool, dus al snel liepen Marijke en Elly ook daar naar binnen. “De ontvangst was meteen warm en hartelijk, en nee dat zeggen we niet omdat dit in de nieuwsbrief komt. De lijntjes zijn heel kort en als we een mailtje met een vraag sturen, krijgen we per ommegaande antwoord. Niets dan lof dus.”

Toen de aankoop een feit was, moest ook hun eigen flat worden verkocht. “Daarvoor hebben we ook voor Best Living gekozen. Dat vonden we erg gemakkelijk in verband met het afstemmen van data en de overstap. We hebben niet eens met andere makelaars vergeleken.” “Ons huis was al verkocht, voordat het op Funda kwam!”, zegt Elly blij.

Nu is het dus wachten op de overdracht van het penthouse. Dat wordt waarschijnlijk februari, maar het liefst krijgen ze vandaag al de sleutel. “Het wordt heel mooi. We gaan het strak inrichten, met een witte keuken”, vertelt Marijke. Elly vult haar aan: “Het wordt een beetje industrieel met een gietvloer.” Het penthouse is geheel gelijkvloers en de lift komt uit in de leefkeuken. “Hier kunnen we tot in de hopelijk verre toekomst blijven wonen.”

Marijke Theunissen en Elly Petri Marijke Theunissen en Elly Petri
Deel deze pagina op:
Ook interessant