Feit of fabel? Senioren kunnen (g)een hypotheek krijgen

15 juli 2022

Ten onrechte denken veel ouderen dat ze op latere leeftijd geen hypotheek kunnen krijgen. Maar het tegendeel is waar! Onze financieel specialist Bas Kamphuis wil daarom deze fabel ontkrachten. “Door diverse banken én de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) zijn juist de laatste jaren allerlei mogelijkheden voor senioren ontwikkeld.”

“NHG kan namelijk toetsen op de werkelijke woonlasten voor senioren die gaan verhuizen en die een tijdelijke dip in hun inkomen (het bekende AOW-gat) hebben. Daardoor kunnen zij vaak meer lenen. Dat maakt een verhuizing dus, tegen de verwachting in, wél mogelijk. En dat is fijn, want daardoor kunnen zij langer zelfstandig blijven wonen en blijven doen wat ze graag doen.”

Kleiner wonen

Ook bij Best Living zien we namelijk dat ouderen steeds vitaler zijn, langer leven én zelfstandig willen blijven wonen. Een paar cijfers: van de huidige 75-plussers woont maar liefst 92 procent zelfstandig, van de 90-plussers is dat ook nog twee derde. “We zien wel dat een deel van deze ouderen het liefst zou verhuizen naar een kleinere, toekomstbestendige woning. Daarom riep de Vereniging Eigen Huis op om voor deze groep veel meer geschikte woningen te bouwen. De vraag ernaar zal alleen maar groter worden, zeker als je bedenkt dat in 2040 een kwart van de bevolking ouder dan 65 is en een derde zelfs ouders dan 80. “

Vrijblijvend advies

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? De ervaren financieel adviseurs van Best Living rekenen u dat tijdens een persoonlijk gesprek graag voor! Zo’n gesprek is vrijblijvend en zonder kosten, dus maak meteen een afspraak.

Ook voor senioren is een hypotheek mogelijk Ook voor senioren is een hypotheek mogelijk
Ook voor senioren is een hypotheek mogelijk Ook voor senioren is een hypotheek mogelijk
Deel deze pagina op:
Ook interessant