“Best Living spant zich echt voor je in”

30 september 2019

In de wijk Lombok in Eerbeek bouwt Roosdom Tijhuis een nieuw plan, Lombok-Zuid. Best Living heeft de woningen in verkoop. Een van de twee-onder-een-kapwoningen is gekocht door het gezin Fleur uit Eerbeek. De grondwerkzaamheden zijn net gestart, maar ze staan nu al te popelen om er te gaan wonen.

Mathijs en Renate Fleur uit Eerbeek kochten in 2005 hun eerste huis. Tóen vertegenwoordigde makelaar Kees Beltman de andere, verkopende partij, maar toen Mathijs en Renate in 2012 hun eigen huis wilden verkopen, benaderden ze hem ook. Mathijs: “Er moet vertrouwen zijn in een makelaar en hij stelt echt ons belang voorop. Hij heeft kennis van zaken, kent de lokale markt goed en heeft met ons de verkoopstrategie besproken.”

Droomhuis
De verkoop, midden in de crisis, liet op zich wachten en toen het huis na een jaar nog te koop stond, haalden Mathijs en Renate het uit de verkoop. Ze besloten het te verbouwen, zodat het meer het droomhuis werd dat ze voor ogen hadden. Kees Beltman reageerde luchtig: “Ik zie je over vijf jaar wel weer…” “En dat is nu”, lacht Mathijs. “Hij had dus gelijk.”

“Onze eigen woning vonden we te klein geworden. We hadden inmiddels twee jongens. Tijn is nu 12, Cas 9 jaar oud. We hebben de benedenverdieping met tweeënhalve meter uitgebouwd, maar boven bleef het klein”, vertelt Renate. Het begon te kriebelen en langzamerhand begonnen ze steeds meer oog te krijgen voor het woningaanbod. Op dat moment waren alle informatiebijeenkomsten over het nieuwbouwproject Lombok-Zuid al geweest. Mathijs nam contact op met Kees, hoorde dat er toch nog enkele woningen beschikbaar waren en nam meteen optie.

Verkocht binnen 6 weken
In de huidige markt bleek het veel minder moeilijk om de, inmiddels flink verbouwde, woning te verkopen. “We wilden het gewoon proberen. Best Living zorgde voor een goede presentatie – het zag er super mooi uit. We deden aan twee open dagen mee en het huis was in zes weken verkocht”, vertelt Renate. Op 2 september volgde de overdracht al. “Als je je huis wil verkopen, dan moet je er ook voor willen gaan”, vindt Mathijs.

De nieuwbouw is in het tweede kwartaal van 2020 gereed, dus de spullen zijn tijdelijk in opslag en het gezin woont tijdelijk gehuurd. Geen probleem, vinden ze. “Je weet dat het maar tijdelijk is en straks gaan we naar een woning die wel twee keer zo groot is”, verheugt Mathijs zich.

'Het voelt goed'
Ondertussen hebben ze ook de hypotheek goed geregeld via Best Living. “Voor ons was het logisch omdat we hier toch al waren vanwege de nieuwbouw, maar het voelde ook goed met Bas [Kamphuis]. Bij Best Living spannen ze zich echt voor je in.”

Renate en Mathijs Fleur kunnen niet wachten om naar de nieuwbouwwoning in Lombok-Zuid te verhuizen Renate en Mathijs Fleur kunnen niet wachten om naar de nieuwbouwwoning in Lombok-Zuid te verhuizen
Makelaar Kees Beltman met Renate en Mathijs Fleur Makelaar Kees Beltman met Renate en Mathijs Fleur
Deel deze pagina op:
Ook interessant