Benut nu uw overwaarde zonder uw huis te hoeven verkopen

9 juni 2019

Een eigen huis is een belangrijk bezit. Het geld zit weliswaar vast ‘in de stenen’, maar het geeft een goed en veilig gevoel om te hebben. Logisch dus dat u hier verstandig mee omgaat en uw huis niet wilt verkopen. Met de nieuwe Overwaarde Hypotheek kunt u vanaf AOW-leeftijd echter zowel een deel van uw overwaarde benutten als in uw huis blijven wonen. Zonder uw huis te hoeven verkopen.


Waar willen mensen hun overwaarde voor gebruiken?


Uit onderzoek blijkt dat mensen goed weten waar ze hun overwaarde voor zouden willen gebruiken:
  • Kind financieel steunen
  • Aanpassing huis om later langer zelfstandig te kunnen blijven wonen
  • Huis verduurzamen
  • Inkomen verhogen


Voordelen van de Overwaarde Hypotheek

  • Geen extra maandelijkse uitgaven
  • Huis blijft uw eigendom
  • Opgenomen bedrag vrij te besteden
  • Af te sluiten naast een andere hypotheek (waar die ook loopt)
  • Risico op restschuld voor rekening van ABN AMRO


Hoe werkt de Overwaarde Hypotheek?

U bedenkt eerst welk bedrag u nodig denkt te hebben. En of u dit maandelijks of in een keer wilt hebben. We berekenen vervolgens of dit mogelijk is, door bijvoorbeeld te  kijken naar de waarde van uw huis en de eventuele hypotheek die u nog heeft. Natuurlijk zorgen we er daarbij voor dat u niet meer geld opneemt dan verantwoord is .U kunt de Overwaarde Hypotheek afsluiten naast uw (eventuele) bestaande hypotheek, waar die ook loopt.


Verrekening kosten

De rente die de bank maandelijks voor de Overwaarde Hypotheek rekent, wordt opgeteld bij het hypotheekbedrag, net als de rente over de rente. U hoeft deze rente dus niet maandelijks aan de bank te betalen, maar uw totale hypotheekschuld wordt wel hoger. Pas als u overlijdt (of de langstlevende partner), moet de totale Overwaarde Hypotheek aan ABN AMRO terugbetaald worden. Uw huis blijft uw eigendom en u kunt er gewoon in blijven wonen. Is uw hypotheek in de loop der jaren hoger geworden dan de waarde van uw woning? Dan is de restschuld voor de Overwaarde Hypotheek voor rekening van ABN AMRO zodra u (of uw nabestaanden) de woning verkoopt.


Meer weten?

Bas Kamphuis en Silvia Schoonhoven, beide financieel adviseur bij Best Living, vertellen u graag meer over de nieuwe Overwaarde Hypotheek van ABN AMRO. Neem gerust contact met hen op om uw vragen te stellen of om een afspraak te maken voor een vrijblijvend adviesgesprek. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 0313-450 333. Mailen mag ook, hypotheken@bestliving.nl.

Deel deze pagina op:
Ook interessant