Home Nieuws Contact

Checklist en 7 tips bij verhuizen

De meeste mensen komen er bij een verhuizing pas achter hoeveel zij eigenlijk in huis hebben. Dozen vol met spullen! Daarom hier een aantal tips voor een prettige verhuizing.

 

 1. Begin op tijd met de voorbereiding
  Verhuizen kan voor veel stress zorgen. Wilt u dit niet? Zorg dan dat u op tijd begint. In ieder geval een maand voor de daadwerkelijke verhuizing.

 2. Maak afspraken en schrijf uw wensen op
  Bepaal van te voren welke spullen mee moeten en wie u kan komen helpen. Plan afspraken in met mensen die u komen helpen en schrijf uw wensen op. Dan kunnen er geen misverstanden ontstaan tijdens het verhuizen en kan iedereen snel aan de slag op de dag zelf.

 3. Zelf verhuizen? Regel een busje
  Het ligt voor de hand om zelf uw spullen over te verhuizen wanneer de afstand niet zo groot is of de financiële middelen beperkt zijn. Huur of leen in dit geval een busje, zodat u meerdere spullen in één keer kunt overbrengen. Dit scheelt enorm veel tijd.

 4. Zorg dat uw spullen heel blijven tijdens de verhuizing
  De grootste zorg bij verhuizen is dat de spullen heel op hun bestemming moeten komen. Uw spullen verpakken in daarvoor bestemde verhuisdozen is dan een verstandige oplossing. Deze dozen zijn verkrijgbaar bij de meeste doe-het-zelf zaken en verhuisbedrijven. Ook beschikken verhuisbedrijven over handig verpakkingsmateriaal voor bijvoorbeeld uw servies. Om uw kleding te verhuizen kunt u gebruik maken van garderobeboxen.

 5. Het sjouwwerk zelf doen of uitbesteden
  Alles laten verhuizen door een verhuisbedrijf is natuurlijk de meest ideale manier, maar brengt wel iets meer kosten met zich mee. U kunt ook ervoor kiezen alleen de grote stukken door een verhuisbedrijf te laten over verhuizen. De verhuizers komen in het oude huis de spullen voor u inpakken en zetten deze in het "nieuwe" huis op de juiste plaats. Vooral voor grote stukken als kasten en een wasmachine is dat erg prettig.

 6. Bepaal het verhuisbudget
  De kosten van een gemiddelde verhuizing door een verhuisbedrijf liggen tussen de €1500,- en €2500,- (exclusief BTW). Een voordeel van een verhuisbedrijf inhuren is dat eventuele schade tijdens het verhuizen ook op het verhuisbedrijf verhaald kan worden. Lastig te verhuizen meubels of accessoires zoals spiegels, glaswerk en schilderijen kunt u dus beter overlaten aan de specialist.

 7. Verzeker de inboedel
  De belangrijkste tip: verzeker uw inboedel tegen transportschade, dan bent u altijd voorbereid als er iets mis gaat.

 

Download de checklist

Voor én tijdens de verhuizing alles onder controle hebben? Zorg dan voor een uitgebreide checklist. Bij Erkende Verhuizers hebben ze een checklist opgesteld waar u van week tot week kunt afvinken wat u al heeft geregeld – en nog moet doen. Tot de allerlaatste dag aan toe. Zo vergeet u écht niets. Download hier de checklist.