Home Nieuws Contact

5 tips bij het kopen van een huis

Wat komt er allemaal bij het kopen van een huis kijken? Hieronder vindt u nog een paar praktische tips.


1. Voorkom een miskoop
De onafhankelijke en nuchtere inbreng van de NVM-makelaar kan u onschatbare diensten bewijzen. Hij behoedt u voor een foute aankoop of te veel betalen. Hij waarschuwt u voor de risico’s, want u bent het beste gebaat bij een huis dat blijvend goed in de markt ligt.


2. Geef een zoekopdracht
Van u kan niet verwacht worden dat u dagelijks in de gaten houdt, welke woningen te koop komen. Maar voor de makelaars van Best Living is dat juist hun werk. Geef Best Living daarom een zoekopdracht. Dat betekent dat onze makelaar met u uw wensen bespreekt maar ook uw financiële speelruimte. Aan de hand van deze gegevens gaan wij voor u op zoek.

 

3. Vind dat ene huis op maat
Best Living maakt bij het zoeken onder andere gebruik van het NVM-computernetwerk, waarin alle te koop staande woningen in en buiten de regio staan geregistreerd. Uw vraag en wensen worden met het aanbod vergeleken. Daardoor kan de zoektocht heel efficiënt verlopen. Er gaat geen tijd verloren aan mogelijkheden die achteraf toch niet haalbaar zijn. Maar ook speuren wij de woningen die daar niet of nog net niet voorkomen voor u op. De kans dat u een huis op maat over het hoofd ziet, is daardoor heel klein.


4. Schakel een aankoopmakelaar in
Natuurlijk kunt u ervoor kiezen toch zelf een huis te zoeken. Maar wat als u dat gevonden heeft? Wat dacht u van het hele gedoe om de aankoop? Van het onderhandelen over de prijs? Wat is een optie? Is het huis de vraagprijs wel waard? Best Living kan u daarbij helpen, bijvoorbeeld ook met het taxeren van de door u beoogde woning. Onze financieel adviseur kan u tevens helpen bij de financiering. Hij kan voor u bemiddelen voor de juiste hypotheek. Bovendien kunnen wij u behoeden voor eventuele juridische voetangels en klemmen.


5. Kies voor veiligheid
Een NVM-makelaar loodst u efficiënt door alle perikelen rond de aankoop. Dat is een veilig idee. Het gaat per slot van rekening om een aanzienlijk bedrag. Maar wist u dat de makelaars van Best Living u ook kunnen adviseren over verbouwen en over risico’s van sommige gebreken? Vraag ons ernaar, zodat u achteraf niet tegen onnodige uitgaven oploopt. Een NVM-woningmakelaar in de arm nemen biedt u extra veiligheid.