Home Nieuws Contact

inkomensrisico

Werkloos en dan
U verliest uw baan en dan. Afhankelijk van uw arbeidsverleden heeft u recht op een werkloosheidsuitkering. Deze uitkering bedraagt voor de eerste 2 maanden 75% van het laatst verdiende loon en daarna zakt u terug naar 70% van het laatst verdiende loon. Deze terugval in inkomen kan zorgen voor een acuut betalingsprobleem. Afhankelijk van uw situatie is het wenselijk om u zich hiertegen te verzekeren. Onze financieel adviseur kent hiervoor diverse mogelijkheden en samen bekijkt u wat wenselijk is in uw situatie.

Zorgeloos wonen bij arbeidsongeschiktheid
Bij gedeeltelijke of gehele arbeidsongeschiktheid ontvangt u tot maximaal 75% van uw laatstverdiende salaris, maar in veel gevallen zelfs minder. U gaat er financieel dus fors op achteruit, terwijl uw woonlasten gewoon doorlopen. Onze financieel adviseur legt u graag uit hoe u zich tegen deze specifieke situatie kan verzekeren. Tegen een zo laag mogelijke premie uiteraard. Zo voorkomt u dat u straks misschien uw woning moet verkopen.

Gerust gevoel voor nabestaanden
Ook als u of uw partner overlijdt ontstaat er vrijwel zeker een forse terugval in het inkomen. Omdat bestaande overheidsregelingen hier geen oplossing voor bieden, hebben wij verschillende mogelijkheden voor u. Zo kan de hypotheek gedeeltelijk of geheel worden afgelost, waardoor de langstlevende partner veel minder of helemaal geen maandlasten meer heeft. Onze financieel adviseur kijkt zorgvuldig naar uw situatie en wensen en geeft dan een helder advies. Zo heeft u de zekerheid dat u of uw partner straks zonder problemen de hypotheeklasten kan dragen.

Stoppen met werken
Als u (vroegtijdig) met pensioen gaat, loopt u het risico dat uw inkomen onvoldoende is om hetzelfde leven te leiden als daarvoor. Juist terwijl er extra vrije tijd komt om meer te reizen, hobby's op te pakken of andere leuke dingen te doen. Onze financieel adviseur begrijpt dat als geen ander. Hij zal u uitleggen welke inkomensonderdelen van invloed zijn op een eventueel pensioentekort. Dit kan al ontstaan door het gebruik van een leaseauto, verandering van baan of het ontvangen van een 13e maand. Onze financieel adviseur maakt het niet alleen inzichtelijk, maar vooral ook overzichtelijk voor u. Zodat u met een gerust hart de juiste keuze kan maken.

Zelfstandig zijn en financiële risico's
Bovenstaande situaties gelden ook voor mensen die gekozen hebben voor een zelfstandig beroep of een eigen bedrijf. In tegenstelling tot mensen die in loondienst werkzaam zijn waarbij er veelal een basis geregeld is door de werkgever is dit voor een zelfstandige niet het geval. U bent zelfstandig dus u moet zelf alle risico's inschatten en hiervoor oplossingen bedenken. Bij de meeste zelfstandigen is dit onvoldoende geregeld. Onze financieel adviseur heeft een ruime ervaring in het adviseren van zelfstandigen dus wij helpen u graag bij uw beslissing.